Zelf beveiliging aanleggen

Goedkoop alarmsysteem aanleggen

Op de website van Woonveilig prijken de namen en logo’s van diverse organisaties die het beveiligingsproduct van het bedrijf aanprijzen. Een basisalarmsysteem is er al vanaf €249 en een optionele beveiligscamera kost €199.
Een maandelijks opzegbaar abonnement is €9 en is inclusief aansluiting op een virtuele meldkamer, updates en app waarmee het systeem bedient wordt. De veiliging is draadloos en dient ingesteld te worden via het internet (smartphone, tablet). Mensen die het alarmsysteem toch liever niet zelf willen aanleggen kunnen terecht bij een partnerbedrijf dat €99 vraagt voor de installatie.
Alarmsysteem van Karwei

Op de website van bouwmarkt Karwei staat een overzichtstekening hoe je het alarmsysteem moet installeren. De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven als gemiddeld. Ruim 160 klanten beoordeelden op de website het zelf aanleggen van het huisalarm met 3.5 sterren uit 5. Karwei verkoopt 3 draadloze alarmsystemen. Het eenvoudigste huisalarm heeft een raammagneet en bewegingsmelder. Er zijn verschillende mogelijkheden om alarm te geven bij onraad. Behalve een geluidsalarm of zwaailicht kan men ook een netwerkcamera installeren en zo via de smartphone meekijken. Een andere optie is werken met een microfoon en een telefoonkiezer waarna automatisch een aantal nummers gebeld worden. De Elro alarmsysteem domotica his20s kost €369.

Huisbeveiliging van Nuon & Feenstra

Energiebedrijf Nuon verkoopt behalve energie ook diverse andere diensten/producten zoals huisbeveiliging, isolatie en verwarming. Deze activiteiten vallen onder het installatietechniek bureau Feenstra dat een onderdeel is van Nuon sinds 2001. Feenstra is een groot bedrijf met 1500 medewerkers en verzorgt de adviesafspraken en service van de beveiligingsproducten die via Nuon verkocht worden. Op het internet staat vaak een actie voor een draadloos beveiligingssysteem wat geinstalleerd wordt door een monteur. De kosten zijn vanaf een paar euro per dag met een contract van 5 jaar. Het alarmsysteem bestaat uit een huiscentrale met een aansluiting op een alarmcentrale, magneetcontacten, bewegings- en rookmelders. Met een afstandsbediening kan het beveiligingssysteem aan- en uitgezet worden. Op het internet staan diverse reviews op forums maar vaak zijn het wel topics uit 2006-2011. De meningen uit die periode over het systeem van Nuon zijn niet bijster positief.