Verstopte afvoer

cartoon van loodgieter

Een verstopte afvoer is niet leuk en komt zelden gelegen. Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen om het probleem zelf op te lossen. Het hangt wel af waar het probleem zit. Is het een verstopte afwateringsbuis in de keuken of betreft het een rioolbuis van de wc naar de riolering in de straat? Voordat je direct een loodgieter belt zijn er een paar trucjes die men zelf kan uitproberen.
Wc verstopt

Bij een zoektocht op het internet geeft Google direct een paar tips om een verstopte wc afvoer te verhelpen. In dit geval komen de tips van het forum van weekblad Libelle waar vrouwen hun adviezen geven. Het eerst moet men baking soda in de pot gooien. Mij was het niet gelijk duidelijk wat dit precies was maar het is zuiveringszout dat ook nog eens milieuvriendelijk is. Een pak van 500 gram is te koop in de supermarkt voor ongeveer 1,75 euro. Hierna moet men een fles azijn in de wc-pot gooien waarna het hele zaakje gaat borrelen. Na een paar minuten dient men de mix van baking soda en azijn door te spoelen met een emmer heet water. De volgende ochtend kan men dan uitproberen of het probleem van de verstopte wc is verholpen.

Verstopte afvoer keuken

Een verstopte afvoer in de keuken is vaak zelf op te lossen. Meestal is er iets in de afvoerbuis terecht gekomen dat het water tegenhoudt. Het probleem oplossen is eigenlijk hetzelfde als met een verstopte wc alleen dan met een aangepaste hoeveelheid soda en azijn. De kunststof buizen in de keuken zijn meer kwetsbaar voor zuur dan de wc pot. Anders dan bij de wc verstopping hoeft men niet een hele nacht af te wachten of de verstopping is opgelost. Door de kraan open te zetten kan direct gecontroleerd worden of het geholpen heeft of niet.

Loodgieter zoeken

Een loodgieter zoeken is snel gedaan maar hoe weet je nu of het een betrouwbare vakman is? Eerste tip is eigenlijk: neem niet de eerste de beste loodgieter. Degenen die bovenaan staan in Google zijn meestal loodgietersbedrijven die geld betalen voor een positie bovenaan. Er staat dan ook ‘advertentie’ bij. Vraag vooraf een prijsopgave hoeveel het ongeveer zou kunnen kosten. Een hoop bedrijven weigeren dat. Aan de ene kant logisch omdat ze het probleem nog niet weten. Aan de andere kant zouden ervaren vakmannen een indicatie moeten kunnen geven. Doen ze dat niet dan kunt u voor verrassingen komen te staan. Deze week kwam een mevrouw in het nieuws die een loodgieter 1400 euro moest betalen voor het (pruts)werk van 20 minuten. Omdat ze bang was van hem betaalde ze uiteindelijk. De politie kan achteraf weinig doen en alleen de klacht noteren.

Reviews kijken op het internet Een goede tip is te letten op het aantal reviews dat een loodgietersbedrijf heeft. Trustpilot is een goede reviewsite maar ook de reviews van Google zelf geven een goede indicatie wat u van het bedrijf mag verwachten.

Loodgieters

Loodgieter Arnhem
Loodgieter Maastricht