Erkende verhuizers


  Verhuizen

  De meeste mensen ervaren verhuizen als een stresserende en energievretende bezigheid. Bovendien weegt het voor veel mensen ook emotioneel erg zwaar. Tenslotte laat je een oude, bekende en vaak erg vertrouwde plek achter. Die je inruilt voor iets nieuws en onbekends. De uitdaging ligt er in om zo snel mogelijk weer een nieuwe thuis te vinden en creŽren. Je kan zelf wel inschatten dat verhuizen al deze gevoelens en emoties nog eens extra versterken. Bij het verhuizen kan je dus het beste zoveel mogelijk stressfactoren uitsluiten. Een goede planning is een prima instrument wat hierbij kan helpen. Een andere mogelijk instrument wat erg goed kan helpen bij het verhuizen is het inschakelen van erkende verhuizers.

  Garanties verhuizing

  Erkende verhuizers, en ja dat geldt zeker ook voor erkende internationale verhuizers, bieden je naast een goede dienstverlening ook garanties. Een eerste geruststellende garantie dat je van een erkend verhuisbedrijf krijgt is dat ze je complete inboedel uitgebreid verzekeren. Standaard laten erkende verhuizers je inboedel verzekeren tot 100.000 euro. Bovendien is het in de wereld van de erkende verhuizers gebruikelijk om niet uit te betalen op basis van de dagwaarde van je eigendommen maar van de nieuw waarde. Erkende verhuizers staan garant dat de verhuizing die met jou is afgesproken ook echt doorgaat. Zelf in situaties dat het verhuisbedrijf waarmee je hebt afgesproken failliet is of in financiŽle problemen verkeerd dan nog zal de verhuizing doorgaan. De branche verzekering van erkende verhuizers neemt dan de taken gewoon over. De website van de branchevereniging is Erkendeverhuizers.nl/.

  Aanbetaling verhuizing

  Naast de afspraak dat de verhuizing ook echt doorgaat is ook een deel van je aanbetaling gegarandeerd. Dus mocht het zo zijn dat je oorspronkelijke erkende verhuizer in administratieve problemen zit, dan neemt een collega erkende verhuizer ook de aanbetaling over. Uiteraard via de branche vereniging.

  Verhuisbedrijven in Nederland

  PIANOo is een expertisecentrum op het gebied van aankopen en aanbesteden. Het is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Ze hebben op hun website gedetailleerde informatie gezet over de verhuisbranche in Nederland. Zo is te lezen dat er ongeveer 450 verhuisbedrijven zijn waarvan iets meer als de helft is aangesloten bij de branchevereniging Erkende Verhuizers. De grootste verhuisbedrijven zijn Topmovers, Mondial Movers en UTS. Er zijn relatief veel individuele bedrijven maar ze werken vaak samen hetzij structueel of anders per gelegenheid. De omzet wordt grotendeels gehaald uit de verhuisdiensten. Diensten als opslag- en expeditie zijn goed voor 15% van de omzet.


partners - watkosteenhuisbouwen.nl 2019