Tuinkantoor

tuinkantoor

Tuinkantoor
De goedkoopste modellen zijn de z.g.n tuinkantoren. De woningen zijn net als de tuinhuizen van hout gemaakt. Er zitten openslaande deuren en ramen in en kunnen vaak tegen een meerprijs aangepast worden. Tuinwinkel Van Kooten Tuin en Buiten Leven verkoopt meer dan 60 tuinhuizen. Blokhut Yorick is een huisje uit hun tuincollectie dat een strakke uitstraling heeft en een plat dak. De twee glazen tuindeuren en vier tuinramen met dubbelglas (zelfde grootte als de deur) geven veel licht. Het hang- en sluitwerk is inclusief. De oppervlakte van Yorick is 500cm x 380cm. Additionele kosten zijn de vloer (495 euro), een set funderingsbalken waarop het huisje geplaatst kan worden (105-180) en dakgoten. Het tuinbedrijf kan het tuinkantoor ook in elkaar zetten tegen een meerprijs.
Tuinkantoor Fonteyn

Tuinwinkel Fonteyn heeft een aantal grotere tuinhuizen die geschikt zijn om te gebruiken als kantoor. Model Dubai meet 550cm x 500cm en heeft een wandhoogte van 240cm. Er zitten twee ramen en een deur in de wand. Voor de ramen is een overdekt terras. De prijs van dit model is 4050 euro; de BTW is 850 euro. Het duurst is model Lugarde Timo dat 8 glazen tuindeuren heeft en een groot raam (11.000 euro inclusief).

Tuinkantoor op maat

Een professioneel tuinkantoor aan huis levert bouwbedrijf Jaro Houtbouw. Het bedrijf bouwt het kantoor op maat met hierin een cv installatie, elektriciteit en dubbel glas. Door de eigen architect kan ieder ontwerp gemaakt worden. In de werkplaats van het bedrijf worden de wanden en dakpanelen van tevoren in elkaar gezet waardoor een snelle oplevering mogelijk is. Jaro maakt ook veranda’s, schuren, garage’s, chalets en paardenstallen.

Tuinkantoor door bouwbedrijf

Tuinkantoren met meer kwaliteit (dan een tuinhuis) worden door bouwbedrijven geleverd. Een bouwbedrijf dat 6 modellen zelfbouw kantoren levert is Eigenwijs. De prijzen liggen tussen de 6000 euro – 31.100 euro. Kopers kunnen het huisje zelf bouwen maar ook laten bouwen tegen een meerprijs. Alle geleverde kantoren hebben een A energie label. Model Winsum is het goedkoopst met een vloeroppervlakte van 12m2. Er is een deur en een raam in verwerkt. Het kantoor bestaat uit hoogwaardige materialen waardoor er bijna geen onderhoud nodig is. Prijs ligt op 6000 euro inclusief BTW.

Een professioneel kantoor dat gebouwd is in baksteen is model Asten. De vloeroppervlakte is 71m2 en er zijn twee afgescheiden ruimtes om te werken, een hal (wachtruimte), toilet en keuken met ruimte om te lunchen. Dit zelfbouw model kan geleverd vanaf 19.000 euro. Het duurste tuinkantoor is model Raalte dat een tweede verdieping heeft met nog eens drie kantoren. Bouwbedrijf Eigenwijs levert ook zelfbouw pakketten van garages, werkplaatsen, praktijken en vakantiehuisjes.

Tuinieren

Tuin laten aanleggen
Grasmat onderhouden