Meubelboulevards

woonboulevard middelburg

Grootste woonboulevards

– Woonboulevard Utrecht
– In de Cramer, Heerlen
– Meubelplein Ekkersrijt
– Overstad, Alkmaar
Woonboulevard Utrecht

Dit is de de grootste woonboulevard van Nederland met ongeveer 50 speciaalzaken.
– Slaapkamers en bedden: Auping, Beter Bed, Morgana
– Keukens: Brugman, Grando Keukens, Keukenkampioen, Keukenconcurrent
– Tapijt: Carpetright
– Meubels & woninginrichting: Goossens, Montel, Piet Klerkx, Pronto
– Algemeen: Ikea, Jysk, Woonexpress, Woonmall
– Baby: Prenatal
Op zondag zijn bijna alle winkels open. De algemene openingstijden op zondag zijn van 12.00 – 17.00 uur.

Heerlen

In de Cramer is het adres van de grote meubelboulevard van Heerlen. Het gebied ligt aan de rand van de stad tussen het centrum en Heerlen Noord. Meubelwinkels zijn Ikea, Goossens wonen, Montel, Pronto, Sanders Meubelstad en Seats & Sofa, Trendhopper, Veggers Meubelen en Woonsquare. Slaap- en beddenwinkels zijn o.a Auping Plaza, Beter Bed en de Beddenreus. Speciaalzaken in keukens: Brugman keukens en badkamers, Bruynzeel keukens en de Keukenconcurrent. Een greep uit de overige zaken: Babypark, Blokker + Tuin, Gamma, Kwantum, Leenbakker, Pets Place XL, Praxis en Xenos.

Toekomst meubelboulevards

Een medewerker van de TU Delft, afdeling Real Estate & Housing onderzocht begin 2014 de toekomst van de meubelboulevards. De conclusie van de onderzoeker is dat branche verbreding bij de meerderheid van de woonboulevards niet zal helpen. Bij shoppingmall Alexandrium in Rotterdam en Megastores in Den Haag ziet hij geen synergy tussen de woonwinkels en de overige zaken. De aanwezigheid van elektronicawinkelsals Saturn en Mediamarkt zullen weinig kopers naar de woonwinkels trekken. Meer informatie op Stedplan.nl

Ook medewerkers van drie andere onderzoekbureaus denken dat het concept van de woonboulevard en woonmall achterhaald is. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Woonboulevards meent dat er inderdaad teveel woonboulevards zijn maar dat er nog wel degelijk een markt is voor kwalitatief goede woonwinkelcentra met een breed aanbod. Er zijn ongeveer 140 woonboulevards in Nederland. Het overgrote deel (115) is klein van formaat (minder dan 25.000m2). Vier centra hebben een grootte van 100.000m2.