Loodgieter uit Arnhem


  Loodgieterswerk bij het bouwen van een huis

  Bent u van plan om binnenkort te beginnen aan de bouw van een nieuwe woning? U kunt tijdens de bouwwerkzaamheden voor uw nieuwe woning bijna niet ontkomen aan loodgieterswerk. Loodgieterswerk komt in tal van verschillende vormen voor, wat het beroep van een loodgieter zo divers maakt. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een loodgieter uit Arnhem, die ons meer kon vertellen over de klussen die hij tijdens de nieuw-, aan-, of verbouw van een woning uitvoert. De loodgieter waarschuwt mensen dat het vaak niet verstandig is om loodgieterswerk zelf uit te voeren. Als loodgietersklussen op een verkeerde wijze worden uitgevoerd, kan dit voor vervelende complicaties zorgen in een later stadium. Denk aan vervelende lekkages of verstoppingen in de afvoer.

  Het leggen van nieuwe leidingen voor uw woning

  De bouw van een nieuwe woning begint bij het leggen van waterleidingen. U wilt in uw nieuwe huis immers kunnen beschikken over drinkwater, een verwarming of bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen. Bij de aanleg van leidingen kan veel fout gaan zonder de hulp van een loodgieter. Niet alleen moet de ondergrond effen en schoon zijn voordat de leidingen worden aangelegd, ook mag er geen speling ontstaan tussen twee losse leidingstukken. Hierbij zou het water uit de leidingen kunnen sijpelen en vervolgens in uw muren, plafonds of vloeren kunnen trekken. Dit zorgt voor lelijke schimmelplekken die u logischerwijs maar al te graag voorkomt!

  Een afvoer voor sanitaire voorzieningen aanleggen

  Naast de leidingen voor de watertoevoer in huis, moet er ook een waterafvoer worden aangebracht. Deze afvoer wordt aangesloten op de centrale riolering uit uw omgeving om bijvoorbeeld het afvalwater uit uw sanitaire voorzieningen of gootsteen in de keuken af te kunnen voeren. Ook het aansluiten van de afvoer op de centrale riolering is een belangrijke klus, omdat er geen restwater uit de afvoer mag lekken. Zodra de afvoer op de centrale riolering aangesloten is, kan een loodgieter u helpen met het aansluiten van de sanitaire voorzieningen in huis. Heeft u nog geen keuze kunnen maken tussen de verschillende soorten en modellen sanitair? Laat u hierover adviseren door een loodgieter bij u in de buurt.

partners - watkosteenhuisbouwen.nl 2016