Houten vloer isoleren


  Droomhuis bouwen met goede kruipruimte isolatie

  Wanneer u uw droomhuis laat bouwen is essentieel om bij de bouw een goede kruipruimte isolatie aan te laten brengen. Wanneer u dit aan laat brengen voorkomt u een aantal vervelende problemen en onnodige kosten. Als uw kruipruimte niet over de juiste isolatie beschikt kan dit een aantal vervelende dingen met zich meebrengen. Om u meer inzicht te geven wat een kruipruimte isolatie inhoud, en waarom het essentieel is om dit aan te laten brengen bij de bouw van uw droomhuis, schreven wij dit artikel.

  Maak uw droomhuis compleet

  Om optimaal van uw nieuwe droomhuis te genieten is het verstandig om uw kruipruimte te laten isoleren. Hiermee maakt u uw droomhuis compleet. Wanneer er geen isolatie aanwezig is zal het vocht dat aanwezig is in de kruipruimte tegen uw vloer gaan zitten wat tot beschadiging leidt. Buiten het feit om dat het uw vloer beschadigd, ontstaat er schimmel als het vocht er langere tijd blijft zitten. Hierdoor kan er vervuilde lucht ontstaan wat slecht kan zijn voor uw woonklimaat en tevens uw gezondheid. Als het vocht tegen uw vloeren aanzit zal de warmte van de warmte minder voelbaar zijn, en in sommige gevallen zelfs koud aanvoelen. Als logische reactie zal u de verwarming hoger zetten om de vloer warm te maken. Dit kost meer energie en uiteindelijk leidt dit hogere kosten.

  Waarom een kruipruimte isolatie?

  Om de problemen te voorkomen die eerder werden genoemd is het noodzakelijk om uw kruipruimte te laten isoleren. Wanneer u kiest voor een isolatie wordt er een beschermlaag tegen uw vloer aangebracht om het vocht te weerhouden van uw vloer. Hierdoor zal het vocht niet vasthouden en wordt het geventileerd. Om het overzichtelijk te maken zetten we de voordelen van een kruipruimte isolatie op een rijtje:

 • Warmere vloeren
 • Gezonder huisklimaat
 • Besparen energiekosten
 • Duurzaam

 • Als uw kruipruimte vooraf word ge´soleerd ervaart u meer comfort in uw droomhuis. De vloeren zullen warmer zijn en uw huis zal minder vochtig zijn. Zodra een huis weinig vocht bevat zal het makkelijker te zijn om het te verwarmen en wordt de warmte beter en langer behouden. Doordat het makkelijker te verwarmen is bespaard u een hoop energie. Wanneer een huis veel vocht heeft zal het voor de verwarming lastig te zijn om uw huis op de gewenste temperatuur te brengen. Een isolatie is daarom naast uw portemonnee ook goed voor onze samenleving. Energie besparen is namelijk essentieel als het gaat om het verbeteren van ons milieu. Dit maakt het laten isoleren van uw kruipruimte een aantrekkelijke en duurzame investering. Wanneer u een huis laat bouwen voorkomt het daarom een hoop kosten in de toekomst als u een kruipruimte isolatie laat aanbrengen. Een investering die u snel terug heeft verdiend!

partners - watkosteenhuisbouwen.nl 2017