Kosten calculator

Landelijk/villa/klassiek

Op website wat-kost-een huis-bouwen.nl kan men een keuze maken tussen een moderne villa, landelijk of een eigentijds klassiek. Alle drie de types woning zijn vrijstaand. Goedkoopst is de klassieke woning (€180.000), de villa is €190.000 en het duurst is de landelijke woning (€218.000). Nadat men op de calculator een type heeft gekozen gaat men door met de volgende stap. Er kan gekozen worden uit 6 opties: casco of afbouw. En standaard, middelgroot of een grote woning.
Bij casco komt er geen geld bij. Bij afbouw varieren de prijzen tussen €62.000 en €72.000. In de derde stap kan er gekozen worden tussen een standaard woonkamer of een uitgebouwde woonkamer (casco/afbouw). Stap 4 behandelt de garage: wel of geen garage. Een afgebouwde garage kost €45.000’een casco garage €39.000. In de laatste stap wordt gevraagd of er heiwerk moet worden verricht (€5000) of niet. De kosten voor de architect en vergunningsaanvraag zijn inbegrepen in de calculator; de grondprijs en tuinaanleg zijn exclusief.

Eigenhuis

Bij Eigenhuis.nl wordt de bezoeker doorverwezen naar de website Watkostbouwen.nl om inzicht te krijgen in de bouwkosten van een woning. Meer informatie hoe deze site werkt staat op de homepage. Met de Budgetplanner op eigenhuis.nl kan men zien hoeveel geld uiteindelijk nodig is om de aankoop, afwerking en inrichting te financieren.

Groothuisbouw

Op de website van Groothuisbouw kan de bezoeker in 7 stappen uitrekenen wat de kosten zullen bedragen. In de eerste stap moet het type woning gekozen worden. Er is keus uit een herenwoning, notariswoning, villa, P-kap1-3 woning en een budget huis. Verder zijn er Bertraum Beerbaumwoningen te koop.