Houten vloer isoleren


  Houten vloer isoleren met EPS-korrels

  Wanneer u geen kruipruimteisolatie heeft kan dit voor een aantal vervelende dingen zorgen. Uw vloer kan koud aanvoelen ondanks dat u de verwarming hoog heeft staan. Daarnaast is het mogelijk dat uw vloer beschadigd raakt en uw leefomgeving is verslechterd door de vuile lucht die er wordt verspreid. Als een kruipruimte niet goed is ge´soleerd kunnen deze problemen voorkomen. Twijfel daarom niet langer en laat uw houten vloer isoleren door middel van een kruipruimte isolatie. Om u meer inzicht tegen wat een kruipruimte isolatie is en wat de werking hiervan is, schreven we dit artikel voor u. Ontdek wat het laten isoleren van uw houten vloer met EPS-korrels kan betekenen voor u!

  Voordelen van een kruipruimte isolatie

  De problemen die eerder werden genoemd, kunnen ontstaan wanneer uw kruipruimte niet beschikt over een goede isolatie. Als u ervoor kiest om uw kruipruimte te laten isoleren, geniet u van een aantal fijne voordelen die het met zich mee brengt. De voordelen van een kruipruimte isolatie zijn:
 • Warmere vloeren en wanden
 • Lagere energiekosten
 • Gezondere leefomgeving
 • Minder vocht in huis
 • Goed voor het milieu

 • Wanneer uw kruipruimte niet goed is ge´soleerd zal het vocht in uw kruipruimte tegen de vloer aan gaan zitten zodra er warmte in de ruimte komt. Als het vocht er langere tijd blijft zitten zal de vloer kouder aanvoelen en ontstaat er uiteindelijk schimmel dat schadelijke stoffen verspreidt. De schadelijke stoffen hebben een negatieve invloed op de leefomgeving van uw huis. Zodra u kiest voor een Kruipruimteisolatie ervaart alle genoemde voordelen en zijn de vervelende problemen verholpen. Het vocht zal niet meer tegen uw vloer aan kunnen zitten en zal warmer aanvoelen, net als de wanden. Doordat er minder vocht aanwezig is het huis hoeft de verwarming minder hard te stoken om het huis warm te krijgen, wat als gevolg heeft dat uw energiekosten beduidend minder zijn aan het eind van de maand.

  Duurzaam investeren

  Als u uw kruipruimte laat isoleren werkt u mee aan een duurzame samenleving. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat er energie wordt bespaard. Energie besparen is goed voor onze samenleving en essentieel voor het verbeteren van ons milieu. Deze duurzame investering is daarom niet alleen goed voor onze samenleving maar ook voor uw portemonnee. Maandelijks bespaart u namelijk kosten en binnen een aantal jaren heeft u uw investering terugverdiend.

partners - watkosteenhuisbouwen.nl 2017