Design interieur

design meubelen

Dutch Design Week

De Dutch Design Week (DDW) is een van de grootste design evenementen van Noord-Europa. Het jaarlijkse evenment werd dit jaar gehouden van 18–26 oktober 2014 in Eindhoven. De DDW was verdeeld over drie gebieden waarvan het Strijp Area (exposities), Central Area (de binnenstad met culturele activiteiten) en het East Area (experimenteel design en jong talent). Het Strijp Area was in het verleden het industriegebied van Philips. Thans is het gebied herontwikkeld en hebben tietallen (creatieve) bedrijfjes zich er gevestigd. In de drie area’s werden 400 activiteiten georganiseerd waaronder 223 exposities, 24 workshops, 27 seminars, 23 lezingen, productlanceringen, prijsuitreikingen en netwerkbijeenkomsten. Het programma omvatte verder meet ‘n greets, muziek en feesten. Op meer dan 80 locaties kon men presentaties van design ontwerpers zien. Het merendeel van de exposities was gratis; voor enkele locaties moest betaald worden. Dit kon met een passe-partout. Het volledige programma is te zien op de website van Dutch Design Week. De volgende DDW wordt gehouden van 17 t/m 25 oktober 2015.
Nederlandse design ontwerpers

Bekende Nederlandse design ontwerpers zijn Bertjan Pot, Richard Hutten, Joris Laarman, Benno Premsela, Hella Jongerius, Piet Hein Eek, Maarten Baas, Christien Meindertsma en Studio Makkink & Bey. Meer gerelateerde informatie is te lezen op de pagina van Wikipedia: Dutch Design.

Design studio online

Een gerenommeerde design studio die design huis- en tuinmeubelen, verlichting, accessoires en behang verkoopt is Droog. Marcel Wanders and Casper Vissers zijn twee designers die met hun studio Moooi meubelen, kasten, verlichting en accessoires verkopen.

Awards in Amsterdam

Tijdens de Amsterdam Fashion Week reikte Eigen Huis & Interieur drie designer prijzen uit. Marcel Wanders en Casper Vissers van studio Moooi wonen de EH&I Lef Award. Het merk Verden (Henk Vos, Bart Vos, Roderick Vos) en Jelle Mastenbroek wonnen ook een EH&I Award.

Best furniture designs

Op de Amerikaanse website Gizmodo staan de twaalf beste tips over design meubelen. Ondermeer stoelen van Marni, muurplankjes van Ronan and Erwan Bouroullec en een vloeibare tafel van Zaha Hadid en Patrik Schumacher.

Design meubelwinkels

Een bekende woonwinkel met designmeubelen is CILO in Zutphen. In deze speciaalzaak staan top designcollecties van Linteloo, Cassina, Monti, Vitra, Gelderland, Interlübke, Moooi en Piet Boon. Meubels van de befaamde ontwerper Jan des Bouvrie zijn te vinden in de collecties van Gelderland en Linteloo. CILO verkoopt ook showroommodellen die met een flinke korting van de hand gaan.

Dure designer accessoires

De duurste designer handtas is de Nights Daimond Purse van het luxe sieraden bedrijf Mouawad. De prijs van de tas was 3 miljoen euro. Op ruime afstand staat modehuis Hermès dat in 2008 een tas verkocht voor 1.5 miljoen euro. Designer was de Japanner Ginza Tanaka. De Diamond Forever handtas van Chanel ging voor iets meer dan 200.000 euro over de toonbank maar daar zijn ook 13 tassen van verkocht.