Nederlands design
  Dutch Design Week

  De Dutch Design Week (DDW) is een van de grootste design evenementen van Noord-Europa. Het jaarlijkse evenment werd dit jaar gehouden van 18–26 oktober 2014 in Eindhoven. De DDW was verdeeld over drie gebieden waarvan het Strijp Area (exposities), Central Area (de binnenstad met culturele activiteiten) en het East Area (experimenteel design en jong talent). Het Strijp Area was in het verleden het industriegebied van Philips. Thans is het gebied herontwikkeld en hebben tietallen (creatieve) bedrijfjes zich er gevestigd. In de drie area's werden 400 activiteiten georganiseerd waaronder 223 exposities, 24 workshops, 27 seminars, 23 lezingen, productlanceringen, prijsuitreikingen en netwerkbijeenkomsten. Het programma omvatte verder meet ‘n greets, muziek en feesten. Op meer dan 80 locaties kon men presentaties van design ontwerpers zien. Het merendeel van de exposities was gratis; voor enkele locaties moest betaald worden. Dit kon met een passe-partout. Het volledige programma is te zien op de website van Dutch Design Week. De volgende DDW wordt gehouden van 17 t/m 25 oktober 2015.

  Nederlandse design ontwerpers

  Bekende Nederlandse design ontwerpers zijn Bertjan Pot, Richard Hutten, Joris Laarman, Benno Premsela, Hella Jongerius, Piet Hein Eek, Maarten Baas, Christien Meindertsma en Studio Makkink & Bey. Meer gerelateerde informatie is te lezen op de pagina van Wikipedia: Dutch Design.

  Design studio online

  Een gerenommeerde design studio die design huis- en tuinmeubelen, verlichting, accessoires en behang verkoopt is Droog. Marcel Wanders and Casper Vissers zijn twee designers die met hun studio Moooi meubelen, kasten, verlichting en accessoires verkopen.

  Awards in Amsterdam

  Tijdens de Amsterdam Fashion Week reikte Eigen Huis & Interieur drie designer prijzen uit. Marcel Wanders en Casper Vissers van studio Moooi wonen de EH&I Lef Award. Het merk Verden (Henk Vos, Bart Vos, Roderick Vos) en Jelle Mastenbroek wonnen ook een EH&I Award.

  Best furniture designs

  Op de Amerikaanse website Gizmodo staan de twaalf beste tips over design meubelen. Ondermeer stoelen van Marni, muurplankjes van Ronan and Erwan Bouroullec en een vloeibare tafel van Zaha Hadid en Patrik Schumacher.


partners - watkosteenhuisbouwen.nl 2015-2019