Bouwlocaties CPO

Amsterdam bestemmingsplannen en kavels

Amsterdam heeft drie soort kavels voor bedrijven:
– kavels op bedrijfs- en haventerreinen
– kavels op kantorenlocaties
– kavels in een woonomgeving maar ook voor kantoren en bedrijfsgebouwen
Ondernemers die kleinschalige werkruimte zoeken kunnen terecht in bedrijfsverzamelgebouwen. Bureau Broedplaatsen en de Commissie Ateliers Werkpanden Amsterdam (CAWA) helpt kunstenaars en creatieve bedrijfjes aan ruimte. Particulieren vinden goede informatie op de overzichtspagina Projecten.
Samen je eigen huis bouwen

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een samenwerking waarbij diverse kopers de gezamenlijk opdrachtgever worden van hun eigen bouwproject. Een adviseur kan in de arm genomen worden voor advies. Als men in Google zoekt op ‘CPO project’ dan verschijnen er meer dan 2 miljoen zoekresultaten. Waarvan veel relevante websites bovenaan staan. Op de eerste pagina staan o.a CPO projecten uit Utrecht, Waalwijk en Gelderland. De gemeente Waalwijk stelt voor een bepaald project de volgende voorwaarden: het gezamenlijk inkomen mag niet hoger zijn dan €34.200 en men moet inwoner zijn van de gemeente. De provincie Gelderland geeft maximaal €5000 subsidie voor een nieuwbouwwoning en maximaal €50.000 per CPO-woningbouwproject. Dit geld is bedoeld als bijdrage voor het bouwontwerp en de begeleiding.

CPO Amsterdam

Bouwgroep Ons Dorp Amsterdam verbouwt een voormalig schoolgebouw tot woningen. De bouwgroep deed mee aan een openbare selectieprocedure van de gemeente Amsterdam. Er deden 20 bouwgroepen mee en hun groep werd uitverkozen omdat het plan erg goed onderbouwd was zowel financieel als het stappenplan. In de school zullen 10 woningen gerealiseerd worden en geen gemeenschappelijke voorzieningen. Meer informatie op nul20.

CPO Rotterdam

Expeditie Noord was een project in Rotterdam waar bouwbedrijf BAM huizen bouwt die de kopers zelf uitgedacht en ontworpen hebben. Het betrof 18 appartementen en rijtjeswoningen die opgeleverd werden in 2014.
In de Gaffelstraat worden 9 eengezinswoningen gebouwd die de kopers zelf ontworpen hebben en zullen bouwen. De bouw start ergens in 2014.