Amsterdam kunst
  KunstRAI Amsterdam

  De KunstRAI is de belangrijkste kunstbeurs in Nederland voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst. De beurs vindt plaats van 27-31 mei 2015 in de RAI in Amsterdam. Er zijn veel jonge galerieŽn te zien in de Kunstrai maar ook bekende kunsthuizen met grote namen. Bijna alle deelnemers komen uit Nederland. Verder is er een beeldententoonstelling van beelden en sculptures van bekende kunstenaars en jong talent. Meer informatie is te vinden op de website van de Kunstrai.

  Amsterdam Art Fair

  De Kunstbeurs Amsterdam wordt gehouden tussen 27 en 31 mei 2015 in een voormalige garage van een CitroŽn dealer dat nu een rijksmonument is. Aan deze beurs voor moderne kunst doen ongeveer 40 galeries mee. Organisatoren van Kunsthal CitroŽn zijn de voormalig oprichter van de KunstRAI en een galeriehouder uit Amsterdam. Pikant is dat de KunstRAI ook precies in dezelfde periode wordt gehouden. De begane grond van de showroom is ingeruimd voor hedendaagse beeldhouwkunst. Er zijn beeldhouwwerken te zien van enkele tientallen geselecteerde kunstenaars die voornamelijk uit Nederland komen. Op de eerste en tweede verdieping zijn de werken te vinden van de galeries.

  Stichting Beeldende Kunst

  De Stichting Beeldende Kunst (SBK) werd in 1955 opgericht en werkt zonder subsidie of winstoogmerk. De stichting heeft meer dan 40.000 kunstwerken in de collectie. Kunstuitleen is een belangrijke functie van de SBK maar deelnemers kunnen ook een kunstwerk kopen. De huurprijs dat je betaalt voor een bepaald kunstwerk gaat voor een groot gedeelte in de pot collectietegoed. Dit opgebouwde tegoed kan je vervolgens gebruiken om het kunstwerk later aan te kopen. De Stichting Beeldende Kunst levert ook kunst aan bedrijven. Ze kan advies geven, helpen bij de inrichting en kunst collecties samenstellen voor op kantoor. Er zijn drie SBK kunstuitleen & galeries in Amsterdam en drie vestigingen in Breda, Dordrecht en Helmond.

partners - watkosteenhuisbouwen.nl 2015-2019