Tuin laten aanleggen
  Wat kost een tuin aanleggen

  tuinplanten

  Kosten van een tuin
  Veel mensen vragen zich af wat de kosten zullen zijn van de tuin als ze een vakman erbij halen. Globaal worden deze uitgaven geschat op 5-10% van de waarde van de nieuwbouwwoning. Een andere vuistregel om de kosten te bepalen is door een prijs te stellen van 80-100 per vierkante meter. Uiteraard is dit een schatting; men kan het materiaal zo duur maken als men zelf wilt. Bestaat het terras uit betontegels of uit exclusieve sierbestrating? Het bestraten en de werkuren zijn vaak de grootste kostenpost maar ook een vijver, overkapping of buitenkeuken maken het budget een stuk hoger. Vergeet niet de onderhoudskosten die een vijver met vissen met zich meebrengt. Het aanleggen van een gazon daarentegen drukt de prijs aanzienlijk. Gras zaaien is het meest duurzaam en goedkoopst maar met graszoden is er een snel en mooi resultaat. Ook het zelf leeghalen van de tuin zodat het tuinbedrijf direct kan beginnen bespaart veel geld. Daarnaast is het aan te raden om na te gaan of het nodig is om eerst uw tuin op te hogen, in sommige gevallen is dat namelijk hard nodig.

  Prijzen op internet
  Een aantal willekeurige prijzen op het internet over het laten aanleggen van een tuin. Op Vanginkeltuinen wordt 100 - 150 per m2 gevraagd voor een tuin van 75 - 200m2. Is de tuin groter dan 200m2 dan kost het 75 - 100 per m2. In deze gemiddelde prijzen zit alles inbegrepen: werkuren, bestrating, beplanting en afvoer van puin. Bij Acerhoveniers kost een compleet tuinontwerpplan (bestrating, beplanting, werk) voor een tuin van 100-200m2 iets meer als 1300. Een gediplomeerd hovenier op de site die het plan uitvoert kost 48 per uur.

  Offerte voor tuin vergelijken

  Belangrijk is om voldoende offertes aan te vragen. Toen een familielid van mij een eenvoudige tuindeur wilde kopen + plaatsen heeft hij twee advertenties geplaatst. Een advertentie op Werkspot leverde in een maand tijd slechts een reaktie op van een zzp-er. Deze meneer vroeg maar liefst 1250. Op de website van Gamma reageerden twee zzp-ers die spoedig langs kwamen. De ene vroeg 650 voor een hardhouten tuindeur en de plaatsing ervan. De andere tuinman vroeg 320 voor een eenvoudige tuindeur van houten latten en een metalen frame + plaatsing. Hij is uiteindelijk verkozen en had de klus in vier uurtjes geklaard. Er is inmiddels een klein jaartje verstreken en de tuindeur hangt nog steeds netjes recht en ziet er goed uit. Zo zie je maar weer: een goede tuinman hoeft niet altijd duur te zijn.

  een tuin laten aanleggen is best prijzig

  Tuin bewatering

  Vrijwel elke dag in de zomer dient u uw tuin te besproeien. Het kopen van een goede tuinslang is belangrijk. Wij raden u dan ook de X Hose aan. Deze is verkrijgbaar is 4 maten en u hebt niet langer last van knopen. Zodra alle water uit de tuinslang is zal de waterslang weer inkrimpen. Hierdoor is de tuinslang makkelijk op te bergen. Dit alles maakt het besproeien van uw tuin een leuke klus.


  Duurzame tuin aanleggen

  Een duurzame tuin aan leggen is niet zo moeilijk maar vraagt wel een goede voorbereiding. Uiteraard gebruik je duurzaam materiaal. Een vlonder in de tuin heeft een natuurlijke uitstraling en geeft sfeer. Gebruik hiervoor geen tropisch hardhout maar kies bewust voor duurzaam hout. Als verlichting zijn lampjes op zonne-energie erg geschikt. Verder kun je fruit en groente op een biologische wijze kweken zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bladluis bijvoorbeeld kan bestreden worden door koud water te sproeien en door lieveheersbeestjes. Larven van lieveheersbeestjes zijn te koop in biologische tuincentra. Bij het aanleggen van een moestuin is zonlicht belangrijk anders groeien de groenten niet goed. Zakjes met zaadjes zijn te koop in het tuincentrum of online. Op de zakjes staat duidelijk aangegeven welke periode het beste is om de zaadjes te planten.

  Huis bouwen, tuin en design

  Tuinkantoor - Houtskeletbouw - Kosten calculator - Bouw garantieregeling - Ervaringen zelfbouw - Architect - Design en interieur - Openhaard - Zelf beveiliging aanleggen - Zelf sloten aanbrengen - Verlichting en lampen - Dakkapel - Woonboulevard - Bouworganisaties - Verhuizers - Ruwbouw - CPO en kavels - Verbouwen - Schilders, afbouw en onderhoud - Grasmat onderhouden - Homepage
partners - watkosteenhuisbouwen.nl 2015-2019